آموزش طراحی مدارهای چاپی به کمک رایانه (Altium Designer)-بخش سوم
در این قسمت از آموزش هاي طراحی برد مدار چاپی به كمك رايانه قصد داریم تا با یکی از نرم افزارهای پر قدرت در این زمینه به نام Altium Designer نسخه 20 آشنا شویم. شما با ايجاد پروژه، اضافه كردن سند شماتيك و PCB در نرم افزار Altium Designer آشنا خواهيد شد. با ما همراه باشید.
آشنایی با نرم افزار Altium Designer
Altium Designer یکی از نرم افزارهای پر قدرت برای طراحی برد مدار چاپی است. از این نرم افزار علاوه بر طراحی مدار چاپی (PCB)، براي برنامه نويسي تراشه هاي FPGA استفاده مي شود. در اين آموزش و آموزش هاي بعدي قصد داريم به بررسي طراحي و ساخت مدار چاپي توسط اين نرم افزار بپردازيم.
ايجاد پروژه جديد در محيط نرم افزار
در ابتداي كار نرم افزار Altium Designer را اجرا كنيد. براي اين كار مي توانيد از مسير زير در ويندوز 10 براي اجراي نرم افزار استفاده كنيد.
Start——>>>All apps——>>>> Altium Designer
پس از اجراي برنامه محيط نرم افزار به صورت شكل 1 خواهد بود.
شكل 1: محيط نرم افزار
پس از اجراي نرم افزار نوبت به ايجاد يك پروژه جديد است. براي اين كار مسير نشان داده شده در تصوير شكل 2 را دنبال مي كنيم.
شكل 2: مسير ايجاد پروژه جديد
پس از كليك بر گزينه Project از مسير نشان داده شده در شكل 2 پنجره اي با نام Create Project همانند تصوير شكل 3 باز خواهد شد. در اين پنجره تنظيماتي از قبيل مكان ذخيره سازي، نام و نوع پروژه وجود دارد.
در قسمت Project Type بر روي گزينه defult كليك كرده و نامي براي پروژه در قسمت Project Name قرار دهيد و بر روي گزينه Create كليك كنيد.
شكل 3: تنظيمات ايجاد پروژه
همانطور كه در تصوير شكل 4 ملاحظه مي كنيد در قسمت نشان داده شده از نرم افزار پروژه قرار دارد. براي طراحي برد مدار چاپي پس از ايجاد پروژه بايد به آن سند شماتيك و سند PCB اضافه كنيم. كه در ادامه روش ايجاد اين دو سند و الحاق آن به پروژه را توضيح خواهيم داد.
شكل 4: پروژه ايجاد شده در نرم افزار
ايجاد سند شماتيك و اضافه كردن آن به پروژه
پس از ايجاد پروژه در مرحله بعد بايد سند شماتيك را به منظور طراحي شماتيك مدار مورد نظر ايجاد كنيد. ذكر اين نكته مهم است كه سند شماتيك بايد به پروژه اضافه شود در غير اينصورت امكان انتقال به محيط PCB وجود نخواهد داشت.
براي اين منظور بر روي پروژه اي كه در مرحله قبلي ايجاد كرديم راست كليك كرده و همانند تصوير شكل 5 بر روي گزينه ي Add New to Project و سپس بر روي گزينه ي Schematic كليك مي كنيم.
شکل 3: مسير اضافه كردن سند شماتيك به پروژه
در اينجا ما يك سند شماتيك جديد به پروژه اضافه كرديم. قابل ذكر است كه اگر بخواهيم سند شماتيكي را كه از قبل در مسير ديگري ذخيره شده است را به پروژه اضافه كنيم، پس از كليك راست كردن بر روي نام پروژه بر روي گزينه Add Existing to Project كليك كرده و آن را به پروژه كنوني اضافه مي كنيم. در شكل 6 سند شماتيك اضافه شده به پروژه و محيط رسم شماتيك را ملاحظه مي كنيد.
شكل 6: سند شماتيك اضافه شده به پروژه و محيط رسم شماتيك
همانطور كه در تصوير شكل 6 مشخص است زمانيكه هر تغييري در پروژه ايجاد مي شود (در اينجا براي مثال اضافه كردن سند شماتيك) كاراكتر * در سمت راست نام پروژه قرار مي گيرد كه براي ذخيره تغييرات اعمالي بايد بر روي پروژه راست كليك كرده و روي گزينه ي Save كليك كنيد. پس از انجام اينكار پنجره اي باز مي شود كه از شما مي خواهد سند شماتيك را ذخيره كنيد. همانند تصوير شكل 7 محل ذخيره ي سند شماتيك را در مسير ذخيره سازي پروژه قرار دهيد و نامي را براي آن انتخاب كنيد و سپس بر روي گزينه OK كليك كنيد. سند شماتيك با نام انتخابي كه كه در اينجا PCB_1 است و پسوند SchDoc. ذخيره مي شود.
شكل 7: ذخيره كردن سند شماتيك
تا به اينجا ما يك پروژه ايجاد و يك سند شماتيك به آن اضافه كرده ايم. در مرحله بعدي بايد يك سند PCB به پروژه ي مورد نظر اضافه كنيم. كه در بخش بعدي نحوه انجام اينكار را توضيح خواهيم داد.
ايجاد سند PCB و اضافه كردن آن به پروژه
براي اضافه كردن سند PCB به پروژه همانند مرحله قبل (اضافه كردن سند شماتيك) بر روي پروژه راست كليك كرده و بر روي گزينه ي Add New to Project كليك كرده و گزينه ي PCB را انتخاب مي كنيم. در شكل 8 فايل PCB اضافه شده و محيط آن را ملاحظه مي كنيد.
شكل 8: فايل PCB اضافه شده به پروژه و محيط آن
در ادامه مطابق با مطالب ذكر شده در مراحل قبل براي فايل PCB ايجاد شده نامي انتخاب كرده و در مسير ذخيره سازي پروژه ذخيره مي كنيم.
در اين آموزش نحوه ايجاد پروژه، اضافه كردن سند شماتيك و PCB به آن را در نرم افزار Altium Designer را ياد گرفتيم. در مقالات بعدي با اين نرم افزار بيشتر آشنا خواهيم شد.
دیدگاهتان را بنویسید